Photo Ante Odak (3)

Spoj nakita i umjetnosti

Ove godine biramo darove koji se pamte i traju 

tekst: DIJANA ŠIMUNIĆ/ SPONZORIRANI SADRŽAJ 
fotografija: ANTE ODAK/PRESS

Elegantan i vječan komad nakita, bez obzira na to je li riječ o ogrlici, naušnicama ili narukvici, nezamjenjiv je dar s kojim rijetko kada možemo pogriješiti.

S obzirom na to da je božićni poklon nešto čemu pridajemo posebnu pažnju, često znamo besciljno tragati za darom koji će se istaknuti i na neki način ”trajati vječno”. Osim toga, vrlo nam je važno da svojim najdražima, nebitno radilo se o našem partneru ili partnerici, najboljoj prijateljici ili mami, darujemo nešto vrijedno. Pritom ne mislimo samo na vrijednost materijalne prirode, već na uspomenu koja će osobu kojoj smo nešto darovali uvijek podsjećati na nas. Bez sumnje živimo u vremenu neprestanog mijenjanja različitih trendova, a naglasak na trajnoj vrijednosti samim time je još značajniji i veći. 

Ako promatramo stvari na ovakav način, jedino rješenje s kojim sigurno nećemo pogriješiti je nakit. Naime, upravo je on  vrsta vrijednog i posebnog dara koji se u većini slučajeva godinama pa čak i desetljećima nosi i prenosi s koljena na koljeno. Elegantan i vječan komad nakita, bez obzira na to je li riječ o ogrlici, naušnicama ili narukvici, poklon je s kojim ne možemo pogriješiti. Pogotovo odlučite li se pokloniti pravi statement komad koji možete nositi u svakoj prilici, bilo da je riječ o poslovnom looku ili gala eventu poput božićnog partyja.

Za modne klasičarke, jedan od odabira svakako je nakit s biserima. Biseri su oduvijek bili sinonim elegancije i luksuza, a njihov poseban šarm i zavodljivost je za većinu neupitna. U njihovom čarobnom sjaju odražava se tajnovitost mora i zvijezda, a njegova ljepota reflektira se na onoga tko ih nosi. Biseri su stoljećima simbol čistoće, mudrosti, dostojanstva i bogatstva, a jedno od vjerovanja je kako biser svom vlasniku donosi sreću i bogatstvo. Nakit s biserom sjajna je ideja za darivanje ovog Božića i definitivno je to komad koji će trajati vječno. 

Upravo zato nas je oduševila FREYWILLE biserna ogrlica Akoya s dijamantnom kopčom koja odiše profinjenošću.  Dužine je oko 45 centimetara, a napravljena je od posebno cijenjenih Akoya bisera uzgojenih u Japanskom moru. Ovi biseri poznati su po savršenom okruglom obliku, izvanrednom sjaju i jedva primjetnim znakovima uzgoja. Veličina bisera se kreće od šest do 6,5 milimetra te su bijelo ružičaste boje.

Poželite li dodati onaj poseban “dodir” bezvremenskom klasiku, ogrlicu možete dodatno ukrasiti zanimljivim privjeskom kao što su luksuzni Luna Piccola privjesci od 18-karatnog zlata ornamentirani umjetnički oslikanim emajlom.  Kroz sredinu privjeska provlači se zlatna alka koja prema izboru može biti od čistog zlata ili dodatno ukrašena s tri ili deset vrhunskih dijamanata.

Dizajn Bez Naslova (79)

 Tu je i decentan privjesak Victoria koji osvaja jednostavnošću i elegancijom, a njegova vrhunska izvedba rezultat je složenog ručnog rada i apsolutne posvećenosti detaljima. Središnji dio privjeska je ručno oslikan dragocjeni emajl, dok ga okružuje nježni okvir od čistog 18-karatnog zlata koji je sa stražnje strane pažljivo poliran kako bi privjesak savršeno prianjao uz korijen vrata. Na vrhu privjeska je zlatna alka ukrašena dijamantom savršene čistoće i sjaja, a kroz nju se može provući bilo koji lančić debljine do 5 milimetara.

Osim bisera definitivno su i dijamanti uvijek dobra ideja. I tu smo zavirili u ponudu austrijskog brenda FREYWILLE koji na efektan način spaja nakit i umjetnost. A najekskluzivnija edicija pod nazivom 18 kt gold&diamonds uspješno ujedinjuje raskoš čistog zlata i dijamanata sa sjajnim, dragocjenim emajlom. Oduševio nas je pomalo neobičan, no itekako profinjeni FREYWILLE lančić Snake sa zvjezdicom i dijamantom koji na poseban način ističe svu ljepotu ove minimalističke kreacije uz koju ćemo se baš uvijek osjećati posebno.

Photo Ante Odak (12)

Ukoliko niste tip za ogrlice ili recimo vaša prijateljica više voli nositi naušinice, razmislite i o prekrasnim Luna Piccolissima naušnicama. Zlatna kopča im je bogato ukrašena dijamantima koji na poseban način lome svjetlost i čine poseban čarobni efekt pa uz ove luksuzne naušnice ne možete proći neopaženo. A s obzirom na spektar boje koje se nalaze na naušnicama moći ćete ih kombinirati na bilo kakav outfit. 

Dizajn Bez Naslova (81)

A ako ste vi  ili netko od vaših najmilijih obožavatelji statement prstenja, odlična ideja bi moglo biti prstenje Luna Piccolissima izrađeno od dragocjenog 18-karatnog zlata. Okrugli raskošni element od emajla okružuje prekrasan dijamant koji je jednostavno neodoljiv.

Ovog Božića, osim svog vremena i druženja, svojim najmilijima definitivno možete pokloniti i luksuzni nakit koji će trajati godinama, a moći će ga nositi i generacije koje tek dolaze. Uostalom, ne kaže se uzalud da su dijamanti najbolji prijatelj svake žene. 

Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Gloria x Freywille

Autorica ilustracija: Mateja Sučević